VAN START GAAN

DE TE NEMEN STAPPEN

Het ontwerpen van een website, hoe groot of klein ook, is een proces dat overweldigend kan zijn. Om je beter te laten begrijpen wat je tijdens het bouwen kunt verwachten, is het gehele proces in 3 fasen opgedeeld.

Fase 1. VERZAMELEN CONTENT EN GEGEVENS

Fase 1.1: Design voorbeelden

Verzamel websites die je goede voorbeelden vindt + motivatie. Dit mogen ook websites zijn die tonen wat je juist niét wilt.

Fase 1.2: Content verzamelen

JE LOGO

Als PDF, EPS of high res JPEG of PNG, indien mogelijk, en als je al een logo hebt.

WEBHOSTING GEGEVENS

Je hosting-account login en / of Cpanel/Direct Admin gebruikersnaam en wachtwoord.

WORDPRESS LOGIN

Als je al een WordPress website hebt: je WordPress login (gebruikersnaam + wachtwoord)

AFBEELDINGEN & FOTO'S

Huidige en / of nieuwe afbeeldingen en foto’s die je op de nieuwe site wilt gebruiken.

i

CONTENT

De website-paginastructuur + de bijhorende teksten per pagina.

STYLE GIDS

Eventueel de huisstijl, merkstijlgids, kleuren of specifieke ontwerpvereisten.

Deze items kunnen worden gestuurd met behulp van WeTransfer.com naar martijn@webkunner.nl.

Fase 2. HET BOUWEN

l

1: LAYOUT EN DESIGN

Een belangrijk onderdeel van het ontwerpen van een website bevindt zich in de plannings- en lay-outfase van het proces. Webkunner maakt een ontwerp voor de Homepage en een ontwerp voor een vervolgpagina.

2: HET BOUWEN ZELF

Zodra de indeling en het ontwerp van de site zijn goedgekeurd, wordt begonnen met het bouwen de overige pagina’s. Ook worden alle functionaliteiten en plug-ins toegevoegd. Je website zal er professioneel uitzien en goed werken op alle apparaten en webbrowsers.

g

3: EDITS EN HERZIENINGEN

Zodra de site gereed is voor een correctieronde, kan je online elke pagina bekijken. Vervolgens worden de benodigde correcties uitgevoerd. Als de website gereed is voor lancering mag je nog 1 keer alle pagina’s lezen om er zeker van te zijn dat spelling, grammatica, adressen en informatie juist zijn.

Fase 3. JE WEBSITE IS KLAAR

Gefeliciteerd, je website staat nu live online, op je domein en webhosting. Desgewenst maakt Webkunner je emailadressen aan. De werking van de website wordt nogmaals getest en je website wordt aangemeld bij Google ter indexatie.

Je ontvangt vervolgens de inloggegevens van je nieuwe WordPress account. Ook ontvang je een uitlegvideo waarin wordt getoond hoe je zelf met je website kunt werken.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?