WordPress is een populaire content management systeem (CMS). Het wordt gebruikt door miljoenen websites over de hele wereld. Er zijn verschillende redenen waarom ook jij WordPress zou moeten kiezen boven andere CMS systemen:

Makkelijk te gebruiken

Ten eerste is WordPress gemakkelijk te gebruiken. Het heeft een intuïtief beheerpaneel waarmee je gemakkelijk nieuwe pagina’s en blogberichten kunt toevoegen. Ook kan je eenvoudig afbeeldingen en media uploaden en de lay-out van je website aanpassen.

Zeer uitbreidbaar

Er zijn duizenden gratis en betaalde WordPress plugins beschikbaar die extra functionaliteit toevoegen aan je website. Denk hierbij aan o.a. contactformulieren, SEO-tools, social media integraties, booking systemen en zelfs complete webshop uitbreidingen. Dit betekent dat je website aangepast kan worden aan jouw specifieke behoeften, zonder dat je daarbij hoeft te weten hoe je code moet schrijven.

Zeer flexibel

Het CMS is geschikt voor zowel kleine als grote websites en kan worden gebruikt voor allerlei soorten websites, van bedrijfswebsites tot webshops, blogs, nieuwssites en portfoliowebsites.

Gemakkelijk te onderhouden

WordPress heeft regelmatige updates om ervoor te zorgen dat je website technisch altijd up-to-date is en is beveiligd tegen hackpogingen. Bovendien zijn er actieve en behulpzame forums waar je vragen kunt stellen en antwoorden kunt vinden op problemen die je tegenkomt.

Open source

WordPress is open source software, wat betekent dat het gratis te downloaden en te gebruiken is. Dit betekent ook dat het door een wereldwijde community van ontwikkelaars wordt onderhouden en verbeterd, wat bijdraagt aan de kwaliteit en stabiliteit van het platform.

SEO-vriendelijk

WordPress is ontworpen met SEO in het achterhoofd, wat betekent dat het eenvoudig is om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Er zijn ook tal van gratis en betaalde SEO-plugins beschikbaar om u te helpen bij het verbeteren van de zoekmachineposities van uw website. De Yoast SEO plugin is hiervoor de beste plugin, die een gratis en betaalde versie kent.

Mobielvriendelijk

Veel WordPress-thema’s zijn ontworpen om responsive te zijn, wat betekent dat ze automatisch zullen aanpassen aan het schermformaat van het apparaat dat wordt gebruikt om de website te bekijken. Dit is belangrijk omdat steeds meer mensen toegang tot het internet hebben via mobiele apparaten.

Veel professionele thema’s en templates

Er zijn duizenden professioneel ontworpen WordPress-thema’s en -templates beschikbaar, zowel gratis als betaald. Dit betekent dat je een professioneel uitziende website kunt maken zonder dat je hoeft te weten hoe je een website vanaf scratch moet bouwen. Webkunner maakt al jaren gebruik van het zeer professionele Divi theme van Elegant Themes.

Gemakkelijk te integreren met andere platforms

WordPress kan gemakkelijk worden geïntegreerd met andere platforms, zoals social media, e-mailmarketingtools en andere websites. Dit maakt het gemakkelijk om je website te integreren in een bredere online marketingstrategie.

 

Conclusie

WordPress is dus een veelgebruikt en krachtig content management systeem voor degenen die een professionele en functionele website willen maken. Het is gemakkelijk te gebruiken, uitbreidbaar met talloze plugins, flexibel voor verschillende soorten websites en gemakkelijk te onderhouden. Bovendien is het open source en SEO-vriendelijk, heeft het responsive thema’s en is het gemakkelijk te integreren met andere platforms. Al deze factoren maken WordPress een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een CMS systeem.