Je eigen website maken, gratis!

WEBKUNNER BLOG

Je wilt graag met een eigen website online, en nog het liefst gratis?

Ik heb enkele tips voor je verzameld waarmee je zelf je website kunt bouwen. Ik wil je er van tevoren wel op wijzen dat het maken van een website eigenlijk iets specialistisch is, wat je beter aan de professional kunt overlaten. Denk dus goed na of je het helemaal zelf wil doen en je écht tijd en geld bespaart, of dat je het toch beter door een professional kunt laten doen.

Hoe kan je een eigen website maken

Je hebt weinig aan je website als je deze niet later eenvoudig kunt aanpassen. Je website heeft een beheerssysteem nodig. Een zogeheten CMS systeem waarop je kunt inloggen om bijvoorbeeld teksten en foto’s op je website aan te passen. Zonder een CMS systeem heb je een website die lastig is te updaten met nieuwe content.

Wat heb je nodig om een eigen website te maken

Om je website online te krijgen heb je een domeinnaam + webhostingpakket nodig. Ook heeft je website een CMS nodig. Hieronder noem ik de meest populaire beheersystemen:

WordPress

WordPress is in de basis bedoeld om een blog websites mee te maken. Maar door de jaren heen is WordPress zo goed geworden dat je er tegenwoordig volwaardige websites mee kunt maken. WordPress is het meest gebruikte en meest populaire systeem om een website mee te maken. Maar liefst 1/3 van alle websites op het Internet zijn gemaakt met WordPress. WordPress is gratis en vrij eenvoudig in gebruik.

Joomla!

Ook met Joomla! kun je een moderne uitgebreide website bouwen. Joomla! is ook gratis maar wat lastiger te gebruiken dan WordPress.

Drupal

Ook met Drupal kan je mooie en professionele website maken. Net zoals WordPress en Joomla! is Drupal ook gratis en bevat het ook vele uitbreiding mogelijkheden.

Online programma’s om je website mee te maken

Als je liever niet zelf een CMS wilt installeren en leren gebruiken, kan je ook gebruikmaken van online website programma’s. Hiermee kan je makkelijk en vaak vrij goedkoop je eigen website maken. Nadeel van deze online diensten is wel dat je vastzit aan hun templates en vormgeving. Maar als dat voor jou geen belemmering is dan kan dit een goede optie zijn. Bekende online programma’s zijn Wix.com, Jimdoo.com, Jouwweb.nl, Webklik.nl en Weebly.nl.

Nadelen van je eigen website maken

Het maken van je eigen website kan toch meer tijd kosten dan je van tevoren had bedacht. Je moet toch over veel dingen nadenken en misschien zelfs wel nieuwe technieken leren. Daarbij wordt ook vaak onderschat dat je goed over een website moet nadenken. Wat verwacht de bezoeker op je website te zien, hoe spreek je deze bezoeker aan, hoe krijg je het voor elkaar dat de bezoeker ook echt contact met je opneemt. Hoe maak je een website die over 5-10 jaar nog steeds goed werkt en up-to-date is.
Hier komt een professionele webdesigner bij kijken. En hier kan Webkunner jou ook mee helpen. Webkunner staat voor betaalbare kwaliteit webdesign. Je nieuwe website gemaakt door een professionele webdesigner hoeft echt niet duur te zijn. Laat je anders eens bij mij informeren over de mogelijkheden.

Succes!

Martijn Kuilema, Webkunner webdesign.