Ik heb 5 ZZP website tips voor je verzameld om je op weg te helpen. Het bouwen van een website voor je eenmanszaak kan een ontmoedigende taak zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste website voor je bedrijf hebt.

TIP 1: Kies het juiste platform

Het kiezen van het juiste platform kan lastig zijn. Er zijn zoveel opties beschikbaar en het kan moeilijk zijn om te beslissen welke het beste is voor je behoeften. Enkele van de meest populaire platforms zijn WordPress, Shopify en Squarespace. Elk heeft zijn eigen unieke kenmerken die perfect kunnen zijn voor uw bedrijf. Het is belangrijk om een ​​platform te kiezen dat flexibel genoeg is om aan uw behoeften te voldoen, maar ook robuust genoeg om je groei te ondersteunen. Webkunner maakt gebruik van WordPress. Het populairste en meest gebruikte platform. Het is een beheersysteem met enorm veel uitbreidingsmogelijkheden.

Lees ook mijn artikel Je eigen website maken, gratis!, met uitleg over de verschillende platformen.

TIP 2: Kies de juiste domeinnaam

Bij het starten van je eenmanszaak heb je een website nodig. Maar welke domeinnaam moet je kiezen? Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden, zoals de branche waarin jij je bevindt en de doelgroep. Hier zijn enkele tips om je te helpen beslissen:

ZZP website tips: bedenk eerst wat voor soort website je wilt

Wil je een eenvoudige website met alleen je diensten en contactgegevens, of wil je iets complexer met functies zoals een online portfolio, agenda of blog?

Denk aan de branche waarin jij je bevindt

Zijn er specifieke domeinen die populair zijn bij je doelgroep? Als je bijvoorbeeld een huwelijksfotograaf bent, kan het de moeite waard zijn om te overwegen om een domeinnaam te kiezen die het woord fotograaf of fotografie bevat.

Onderzoek de zoekresultaten van Google

Als je denkt een goede domein te hebben gevonden, doe dan een zoekopdracht in Google met jouw gekozen domeinnaam. Kijk nu goed naar de zoekresultaten. Staan er zoekresultaten tussen die negatief voor jouw bedrijf kunnen zijn? Kies dan een andere domeinnaam.

TIP 3: Check waar een goede zzp website aan moet voldoen

Als je eenmaal een goed idee hebt van wat je website moet bevatten, is het tijd om de juiste structuur te bepalen. Zorg ervoor dat je website overzichtelijk is en er professioneel uitziet. Je wilt ook contactgegevens, een over-pagina en andere belangrijke informatie over je bedrijf opnemen. Zorg er ten slotte voor dat je up-to-date SEO-technieken hebt, zodat je website goed kan scoren in zoekmachines. Webkunner kan je helpen met het bouwen van je website, een gedegen zoektermen onderzoek + SEO en zelfs met het laten schrijven van je SEO teksten.

Lees ook mijn artikel over Waar moet een goede website aan voldoen, 11 tips.

TIP 4: voeg de juiste inhoud toe

Het toevoegen van de juiste inhoud aan je website is essentieel om klanten aan te trekken en terug te laten komen. Zorg ervoor dat je het volgende opneemt:

  • Een beschrijving van je diensten
  • Foto’s van jezelf en je werk
  • Links naar een eventuele portfolio of andere online bronnen
  • Een contactpagina met een formulier plus de vermelding van je e-mailadres en je telefoonnummer
  • Op elke webpagina de mogelijkheid contact met je op te nemen

TIP 5: Promoot je website op de juiste manier

Het promoten van je website is om twee belangrijke redenen belangrijk. Ten eerste kan het je helpen nieuwe klanten aan te trekken en ten tweede kan het je helpen je huidige klanten te behouden. Er zijn een paar verschillende manieren om je website te promoten en elk heeft zijn eigen voordelen:

Delen

Een manier om je website te promoten, is door erover te posten op sociale-mediaplatforms zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Dit zal je helpen een breder publiek te bereiken en de kansen op het genereren van leads van potentiële klanten te vergroten. Je kan ook blogposts of artikelen over je diensten maken of tips geven, en deze delen op sociale media of andere online platforms. Dit zal ook helpen om interesse in je bedrijf te wekken en nieuwe klanten aan te trekken.

Landingpages

Een andere manier om je website te promoten, is door bestemmingspagina’s (landingpages) te maken die specifiek zijn. Hiervoor is een goed zoektermen onderzoek nodig, erna een keuze uit de zoektermen met de meeste potentie en als laatste het (laten) maken van de bestemmingspagina’s.

Conclusie

Het bouwen van een website voor je eenmanszaak kan veel werk zijn, maar het is het uiteindelijk waard. Volg deze tips en je bent op weg naar de beste website voor je bedrijf! Mocht je vragen hebben over mijn ZZP website tips, of meer informatie willen over de diensten van Webkunner, neem dan contact met mij op.

Succes!


Martijn Kuilema, Webkunner webdesign.