Afbeeldingen zijn een belangrijk onderdeel van elke website. Ze kunnen worden gebruikt om informatie visueel aantrekkelijk te maken en om de lay-out van de website te verbeteren. Ook verhoogt het de gebruikerservaring. Het is belangrijk om afbeeldingen op de juiste manier te gebruiken zodat je website professioneel oogt. In deze tekst geef ik enkele tips voor het verbeteren van afbeeldingen op een website.

1: Gebruik een goed formaat

Afbeeldingen die te groot zijn kunnen de laadtijd van de website vertragen, terwijl afbeeldingen die te klein zijn niet goed zullen worden weergegeven. Gebruik de afbeeldingen dus op het juiste formaat.
En door de afbeeldingen te optimaliseren voor het web kan je ervoor zorgen dat ze snel laden en goed zichtbaar zijn op verschillende apparaten. Dit kan je doen door de afbeeldingen te comprimeren of door het formaat te wijzigen.

2: Gebruik een duidelijke en relevante afbeelding

Gebruik afbeeldingen die duidelijk en relevant zijn voor de inhoud van je website. Dit zorgt ervoor dat bezoekers gemakkelijker de informatie zullen begrijpen, wat de betrokkenheid van de bezoekers verhoogt.

3: Voeg alt-tags toe aan afbeeldingen

Alt-tags zijn korte beschrijvingen van de afbeeldingen, die worden weergegeven wanneer de afbeelding niet kan worden geladen. Alt-tags helpen Google om de inhoud van de afbeelding duidelijk te maken. Daarom zijn de tags erg nuttig voor de SEO (zoekmachine optimalisatie) van je website.

4: Gebruik afbeeldingen om de lay-out van de website te verbeteren

Afbeeldingen kunnen worden gebruikt om de lay-out van de website visueel aantrekkelijker te maken en daarbij de gebruikerservaring te verbeteren. Zoek naar manieren om afbeeldingen op een esthetische en functionele manier te gebruiken, zodat de lay-out van je website wordt verbeterd.

5: Zorg ervoor dat afbeeldingen responsive zijn

Steeds meer mensen bekijken websites op hun smartphone of tablet. Daarom moeten de afbeeldingen op je website responsive zijn, zodat ze op elk apparaat goed worden weergegeven. Dit kun je doen door gebruik te maken van css-media queries of door het gebruik van afbeeldingen met een flexibel formaat. Webkunner kan je hiermee helpen.

6: Maak gebruik van afbeeldingen met transparante achtergronden

Door afbeeldingen te gebruiken met een transparante achtergrond kunnen ze eenvoudiger in de lay-out van de website worden geïntegreerd. Er zijn dan geen afwijkende achtergrondkleuren te zien. Dit is vooral handig als je afbeeldingen wilt gebruiken die niet precies in een bepaald formaat passen. Afbeeldingen met een transparante achtergrond hebben het .png bestandstype. Let er wel op dat deze png bestanden groter zijn in bestandsgrootte.

7: Gebruik afbeeldingen om de SEO van de website te verbeteren:

Afbeeldingen kunnen ook worden gebruikt om de SEO van de website te verbeteren. Door gebruik te maken van relevante afbeeldingen en door de afbeeldingen te voorzien van een goede alt-tag (zie hierboven uitgelegd) en bestandsnaam, worden ze beter gevonden door de zoekmachines.

8: Verbeter de gebruikerservaring

Afbeeldingen kunnen ook worden gebruikt om de gebruikerservaring op de website te verbeteren. Gebruik afbeeldingen die aansluiten bij de inhoud van je website. Dit helpt de bezoekers op een visuele manier om dje tekst beter te begrijpen. Hiermee verhoog je de betrokkenheid van de bezoekers.

9: Gebruik unieke afbeeldingen

Het gebruik van unieke afbeeldingen kan de originaliteit en professionaliteit van je website versterken en kan ervoor zorgen dat de website zich onderscheidt van andere websites. Bovendien kan het gebruik van unieke afbeeldingen ook helpen om het merkimago te versterken en om de betrokkenheid van de bezoekers te verhogen. Er zijn verschillende manieren om unieke afbeeldingen te verkrijgen. Je kunt ze zelf maken of kopen van professionele fotograaf. Ook kan je gebruik maken van gratis stockafbeeldingen die specifiek zijn ontworpen voor commercieel gebruik. De website iStockphoto is een aanrader.

10: Zorg ervoor dat afbeeldingen op een professionele manier zijn behandeld

Dit betekent dat afbeeldingen moeten worden gecontroleerd op eventuele fouten of onvolkomenheden. Bewerkt de afbeelding voordat je deze op je website plaatst. Door afbeeldingen op een professionele manier te behandelen, kun je ervoor zorgen dat ze er professioneel uitzien en bijdragen aan het professionele imago van je website.

Conclusie

Door gebruik te maken van de juiste afbeeldingen en deze op een professionele manier te gebruiken, leveren ze een positieve bijdrage aan je website. Door de tips in deze tekst in acht te nemen, kan je de afbeeldingen op jouw website eventueel verbeteren en daardoor je website professsioneler maken. Succes!