10 beste websites om gratis stockfoto's te vinden

WEBKUNNER BLOG

Zonder kwaliteit foto’s ziet je website er minder professioneel uit. Als je niet de apparatuur, kennis of vaardigheden hebt om je eigen foto’s te maken, dan zijn gratis stockfoto’s je beste optie.

Ik heb de 10 beste websites verzameld waar je gratis stockfoto’s van hoge kwaliteit kunt krijgen. De foto’s zijn mooi, groot in formaat (resolutie) en kunnen jouw boodschap goed weergeven. Deze 10 stock websites hebben een enorme keuze aan professionele foto’s zodat je nooit meer vast hoeft te zitten aan een lage kwaliteit foto.

Opmerking: De foto’s op deze 10 websites mag je commercieel gebruiken, kopiëren, wijzigen en verspreiden. Dit mag allemaal zonder toestemming te vragen. Kijk toch even goed bij de foto die je hebt gekozen. Bij sommige foto’s is gewenst/verplicht om de maker van de foto te noemen op je eigen website.

1: Pixabay

Bij Pixabay kan je onbeperkt foto’s downloaden. Er zit geen limiet op. De website heeft erg veel categorieën en enorm veel foto’s. Op Pixabay ga je vast wel vinden wat je zoekt.

2: Unsplash

Unsplash is één van mijn eigen favoriete stock websites. Net als bij Pixabay vind je hier prachtige hoge resolutie foto’s. Je kan er onbeperkt downloaden en de website is prettig om te gebruiken.

3: Pexels

Pexels is een erg fijne website voor het vinden van stockfoto’s van hoge kwaliteit. De foto’s hebben mooie kleuren, er zijn veel fotocategorieën en ook hier kan je onbeperkt downloaden!

4: Foodiesfeed

Foodiesfeed is de perfecte stock website voor voedsel stockfoto’s. Het is erg lastig om zelf professionele voedsel foto’s te maken. Maar hier is foodiesfeed dus voor. Hier vind je prachtige professionele foto’s van voedsel in verschillende categorieën.

5: Styled Stock

Styled Stock is de stock website voor gratis stock foto’s met vrouwelijke onderwerpen zoals lifestyle, beauty, mode, bloemen, enz. Je hoeft je niet te registreren voor deze website. Je kan zonder moeite de beste stockfoto’s gratis downloaden.

6: Negative Space

Negative Space is de ideale website voor bloggers of bedrijfseigenaren die snel op zoek zijn naar overtuigende gratis stock foto’s. De website bevat een handig overzicht van alle categorieën, zodat je je foto vrij snel hebt gevonden.

7: Barn Images

De website van Barn Images bevat minder stockfoto’s als de websites hierboven. Maar de kwaliteit van de foto’s is geweldig. De website bevat vooral mooie professionele buitenfotografie foto’s.

8: Kaboom Pics

Kaboom Pics heeft stockfoto’s die het erg goed doen op Instagram en Pinterest. De stockfoto’s zijn hip en stijlvol en bevatten vaak een witte achtergrond. Kaboom Pics is ideaal voor je blog, voor op social media of om je bedrijf te promoten.

9: Stock Snap

Stock Snap heeft een grote verscheidenheid stockfoto’s. De website bevat foto’s in alle soorten en maten, van helder naar donker, van scherp tot onscherp. De opties zijn eindeloos.

10: Life of Pix

Life of Pix bevat enorm veel gratis stockfoto’s van hoge kwaliteit. De kans is groot dat je op deze website de perfecte foto voor je blog of bedrijf gaat vinden.

BONUS: Stockphotosecrets

Stock Photo Secrets is een toonaangevend digitaal tijdschrift gewijd aan de stockfotografie-industrie. Ze werken nauw samen met bureaus voor stockfotografie en aanverwante industriebedrijven. Het is een enorm waardevolle bron voor kopers van stockfoto’s die besparingen, gratis afbeeldingen, marktinzichten, technische tips, licenties en juridische uitleg en algemene verduidelijking van de branche op één plek willen vinden.

Stockphotosecrets behandelt in het artikel Best Stock Photo Sites: Ultimate Guide with 20 Stock Photo Websites nog extra websites om gratis stockfoto’s te vinden.

Hulp nodig?

Ik heb je nu 10 websites gegeven waar je de perfecte gratis stockfoto kunt vinden voor op je website of blog.

Wil je toch ook graag een professionele webdesigner inschakelen om naar je huidige of nieuwe website te kijken? Ik wil je graag helpen. Webkunner is mijn webdesign bedrijf en ik maak sinds 2008 fulltime betaalbare professionele websites voor starters en het MKB. Als je je eigen website wilt bespreken of een vrijblijvende offerte wilt aanvragen, dan hoor ik het graag.

Martijn Kuilema
Webkunner webdesign